اما و اگرهای واکسیناسیون خبرنگاران
هر چند وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه فعالان رسانه و خبرنگاران در شمار مشاغل پرخطر هستند، اعلام کرده که واکسیناسیون آنها بزودی انجام میشود، اما برخی اظهار نظرها و همچنین کمبود واکسن در کشور سبب شده تا زمان دقیقی برای واکسیناسیون آنها اعلام نشود.
به گزارش پویش خبر، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه سفری که به استان سمنان داشته در گفتگو با خبرنگاران، می گوید: واکسیناسیون براساس اولویتهایی در حال انجام است و بعد از کادر درمان، افراد پرخطر و بیماران زمینهای و افراد سالمند نوبت به مشاغل پرخطر میرسد که خبرنگاران نیز در ذیل مشاغل پرخطر تعریف شده و واکسیناسیون آنها انجام میشود.
سیدعباس صالحی با اشاره به اینکه واکسیناسیونها براساس اولویت اعلام شده در حال انجام است، یادآور میشود: در حوزه خبرنگاران نیز، در حال حاضر در حال انجام ثبتنام خبرنگاران هستیم و در ادامه با توجه به شرایط تامین واکسن، واکسیناسیون خبرنگاران نیز انجام خواهد شد.
خبرنگاران مرداد ماه واکسینه میشوند
از سوی دیگر هر چند رئیس ستاد مقابله با کرونای استان تهران بر این نکته تأکید دارد که ستاد ملی مقابله با کرونا، خبرنگاران را جزو مشاغل گروه سه به شمار می آورد، اما می افزاید: بعید میدانم زودتر از مرداد برای خبرنگاران واکسنی تزریق شود، ولی آمادگی داریم اگر سهمیه واکسنی برای خبرنگاران در نظر گرفته شود، بهسرعت تزریق را انجام دهیم.
علیرضا زالی در حاشیه بازدید از بیمارستان شهید مفتح شهرستان ورامین در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب، می گوید: خبرنگاران در مراکز پر خطر، بیمارستانها، مراکز بهداشتی و بیمارپذیر حضور پیدا میکنند و استفاده از همه وسایل حفاظتی در خصوص ویروس کرونا برای آنها ممکن نیست، لذا خبرنگاری جزو مشاغل پرخطر محسوب میشود.
وی همچنین از ارسال نامه ای در این خصوص به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و ستاد ملی مقابله با کرونا خبر میدهد و تصریح میکند: ما در ستاد مقابله با کرونای استان تهران مانند دیگر مناطق کشور تنها توزیعکننده واکسنهای کرونا هستیم و در سهمیهبندی نقشی نداریم، اما به ستاد ملی مقابله با کرونا برای توزیع واکسن برای تزریق خبرنگاران اعلام آمادگی کردیم.
تمدید مهلت ثبتنام خبرنگاران برای دریافت واکسن کرونا
البته اداره کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت ارشاد با صدور اطلاعیهای، ضمن اعلام تمدید زمان ثبت نام برای واکسیناسیون خبرنگاران از روز یکشنبه ۲۰ تیرماه تا پایان وقت جمعه ۲۵ تیرماه ۱۴۰۰، از فراهم شدن امکان ارزیابی و رتبهبندی پایگاههای خبری فاقد امتیاز برای دریافت سهمیه واکسن خبر داد.
در این اطلاعیه آمده است: بنابر تقاضای تعدادی از مدیران مسئول پایگاه های خبری فاقد رتبهبندی برای دریافت سهمیه واکسن کرونا، با تدبیر معاونت مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، امکان ارزیابی و رتبهبندی پایگاههای خبری فاقد امتیاز فراهم شد. این دسته از رسانهها تا پایان روز شنبه ۱۹ تیرماه ۱۴۰۰ مهلت دارند نسبت به تکمیل و ارسال فرم خوداظهاری اقدام کنند.
به همین دلیل مقرر شد مجددا از روز یکشنبه ۲۰ تیرماه دسترسی برای ثبت مشخصات خبرنگاران در پنل اختصاصی رسانهها در سامانه جامع رسانههای کشور باز شود.
اما انتشار اخباری مبنی بر کمبود واکسن کرونا در کشور نگرانی هایی را برای واکسیناسیون به موقع اصحاب رسانه و خبرنگاران و دیگر مشاغل پرخطر به وجود آورده است.
شایان ذکر است که واکسیناسیون کرونا در ایران از ۲۱ بهمن سال ۹۹ با اولویت کادر درمان و به ویژه نیروهای بخشهای مراقبت ویژه آغاز شد. البته واکسیناسیون در چهار مرحله انجام میشود، مرحله اول در اسفند ۹۹ و فروردین ۱۴۰۰ برای کادر بهداشتی و درمانی، مرحله دوم واکسیناسیون سالمندان بالای ۶۰ سال از هفتم اردیبهشت ۱۴۰۰ شروع شد و همچنان ادامه دارد، مرحله سوم واکسیناسیون کرونا شامل افراد دارای بیماری زمینه ای، شاغلان مشاغل پرخطر، افراد حاضر در مراکز تجمعی و کارکنان بهداشت و درمان است و مرحله چهارم واکسیناسیون عمومی برای افراد زیر ۶۰ سال است که پیشبینی میشود در زمستان ۱۴۰۰ واکسن کرونا را دریافت کنند.
خلف وعده فروشندگان واکسن؛ علت کندی واکسیناسیون
اما علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، علت کندی واکسیناسیون کرونا را در ایران خلف وعده فروشندگان واکسن و تاخیر آنها در ارسال واکسن های خریداری شده می داند.
به گفته او، تقاضای بالای واکسن در دنیا و اولویت کشورها برای واکسیناسیون مردم کشور خودشان دسترسی به واکسن را کند کرده است.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا همچنین میگوید که مردم نگران تزریق دوز دوم واکسن کرونا نباشند، زیرا به اندازه کافی توزیع و در دسترس قرار گرفته است و روند واکسیناسیون تسریع خواهد شد.
از سوی دیگر آمارهای وزارت بهداشت نشان میدهد تاکنون حدود پنج درصد جمعیت کشور دوز اول واکسن کرونا و کمتر از دو درصد هر دو دوز واکسن را دریافت و ایمنی نسبی پیدا کرده اند.
این آمارها نگرانی های جدی برای خبرنگاران و اصحاب رسانه بوجود آورده است. خبرنگارانی که بخاطر شغلشان نمی توانند در خانه بمانند و یا بصورت دورکاری به فعالیتشان ادامه دهند. آنها ناچار به حضور در اماکن عمومی، شلوغ، پرازدحام و آلوده هستند اما هنوز هیچ سازمان یا مسئولی به آنها ضمانت زمانی مشخصی برای دریافت واکسن نداده است.
حال باید منتظر ماند و دید که آیا واکسیناسیون بر اساس برنامه زمانی اعلام شده در مرداد ماه برای خبرنگاران انجام خواهد شد یا اینکه آنها باز باید چشم انتظار وعده های بعدی دست اندرکاران سلامت جامعه بمانند.