انجام نخستین پرواز مستقیم تهران-تاشکند با پیگیریهای وزیر صمت
نخستین پرواز مستقیم تهران-تاشکند با پیگیری وزیر صنعت،معدن و تجارت انجام شد.
به گزارش پویش خبر، حوالی ۹ صبح روز دوشنبه هجدهم آذرماه ۹۸ هواپیمای A-320 هواپیمایی زاگرس از فرودگاه امام خمینی(ره) به طرف تاشکند حرکت کرد و حدود ساعت ۱۲ ظهر به مقصد رسید.
اتفاقی که برای نخستین بار شاهد آن بودیم و ارزش و اهمیت آن را مسافران این مسیر پروازی بهتر از هر کسی دیگر اذعان دارند، چرا که پیش از این می بایست از خطوط غیر ایرانی برای رسیدن به تاشکند و یا برگشت به تهران استفاده میکردند که بین ۱۴ تا ۲۲ ساعت زمان میبرد.
پیشینه این اتفاق اما به سفر اخیر رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت به تاشکند و البته مذاکرات در تهران بازمیگردد، آنجا که رایزنی رحمانی و طرفهای ازبک نتیجه داد و مقرر شد خط هوایی بین ایران و ازبکستان فعال شود.
تحقق این خواستهی بجا و مهم تجار و فعالان اقتصادی گامی بلند در راستای توسعه مناسبات اقتصادی با ازبکستان خواهد بود تا دو طرف بتوانند از ظرفیتها و توانمندیهای هم بیشتر بهره ببرند.
مسافران این پروزا شامل بهادر عبدالله اف «سفیر ازبکستان در تهران»، بهمن حسین زاده «مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی ایران»، تجار و فعالان اقتصادی، نمایندگان واحدهای تولیدی و جمعی از مدیران و کارشناسان وزارتخانههای مختلف بودند تا در دو رویداد مهم پایانهفته شرکت کنند.
رویداد نخست برگزاری سیزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و ازبکستان است که از روز چهارشنبه با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان در تاشکند برگزار میشود و پیش بینی میشود چند تفاهم نامه در بخشهای صنعت و معدن، بهداشت و سلامت، ورزش و گردشگری امضا شود.
اما در رویداد مهم دیگری همزمان با برگزاری کمیسیون مشترک ۲ کشور، نخستین نمایشگاه تخصصی توانمندی های جمهوری اسلامی ایران در تاشکند آغاز به کار خواهد کرد.
گفتنی است در این نمایشگاه ۲۵ شرکت در چند گروه کالایی در ۵۰۰ متر مربع توانمندی ها و تولیدات خود را یه نمایش خواهند گذاشت.
بدیهی است برقراری خط هوایی بین تهران و تاشکند موجب افزایش انتقال گردشگران بین دو کشور می شود و امکان رفت و آمد هیاتهای تجاری بین تهران و تاشکند را تسهیل میکند با توجه به بازار مناسب آسیای میانه برای تجار ایرانی این پرواز راه را برای ترانزیت کالا از سوی ایران به این بخش نیز باز میکند.
کارگروههای مختلف از صبح فردا سه شنبه نوزدهم مهرماه مذاکرات و گفتگوهای خود را آغاز خواهند کرد تا بر متن نهایی تفاهمنامهها توافق کنند و با ورود وزیر صمت این تفاهمها به امضای ۲ طرف برسد.
از سوی دیگر تجار ایرانی هم به محض ورود به تاشکند از غرفهها و محیط نمایشگاهی بازدید کردند تا بتوانند بهترین عملکرد را در نخستین نمایشگاه داشته باشند.
دورنمای روابط تجاری و اقتصادی ایران با کشورهای آسیای میانه مثبت است و با عزم وزیر صمت و همراهی و همکاری بخش خصوصی امید میرود به نتایج مثبتی در آینده نزدیک منجر شود.