اهواز؛ از کارون تا پل سفید/تصاویر
اهواز، مرکز استان خوزستان، یکی از کلانشهرهای ایران است که در جنوب کشور با آبوهوایی گرم قرار دارد. اگر قصد سفر به این شهر زیبا را دارید، با دیدنیهای آن آشنا شوید.
اهواز یکی از شهرهای صنعتی و نفتخیز کشورمان است و بیشتر مردمان آن به زبان عربی و فارسی سخن میگویند. اهواز در گذشته و به خصوص در ۸ سال دفاع مقدس، شاهد اتفاقات و رویدادهای مهمی بوده که شاید بسیاری از آنها تلخ باشد. اما امروزه این شهر بزرگ، یکی از برترین شهرهای کشور در زمینههای مختلف است و مردمان غیور آن توانستهاند آثار خرابی حاصل از جنگ را آباد کنند.
در ادامه میخواهیم دیدنیهای اهواز را به شما معرفی کنیم پس با ما همراه شوید:
رود کارون
زمانی کارون بزرگترین و پرآبترین رودخانهی ایران بود و برای جنوبیهای کشورمان مکانی خاطرهساز محسوب میشود اما امروزه این رودخانه در معرض خطر کمآبی و خشکی قرار دارد. رود کارون با ۹۵۰ کیلومتر طول، طولانیترین رود ایران است که سرچشمهی اصلی آن زردکوه بختیاری در استان چهارمحال و بختیاری است.
موزه هنرهای معاصر
موزهی هنرهای معاصر اهواز در سال ۱۳۳۸، در ۲ طبقه و با ۵ گالری شروع به کار کرد. در گنجینهی این موزه ۷۰ اثر نگهداری میشود که ۶۰ اثر آن متعلق به هنرمندان استان خوزستان و ۱۰ اثر آن متعلق به هنرمندان دیگر استانها است. در این موزه همایشها، کارگروهها، دورههای آموزشی هنری مختلف و سمینارهای هنری برگزار میشود.
بنای معینالتجار
این بنا در زمان ناصرالدین شاه قاجار در اهواز بنا شده است. در واقع این سازه کاروانسرایی در نزدیکی پل سفید است که در بافت قدیمی شهر اهواز قرار دارد. سرای معینالتجار، سرای بازرگان برجستهی بوشهری، حاج محمد تقی معینالتجار بوده و امروزه به مکانی برای بازدید گردشگران تبدیل شده است. این بنا در تاریخ ۲۰ آبان ۱۳۷۷ با شمارهی ۲۱۵۸ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
پل سفید
پل معلق یا پل سفید یکی از مهمترین نمادهای اهواز است و شاید بسیاری از ما تصویری که اهواز داریم، تصویر روخانهای بزرگ است که پلی معلق روی آن قرار دارد. این پل در سال ۱۳۱۵ روی رودخانهی کارون ساخته شد و گفته میشود نخستین پل معلق ایران است. از این پل میتوانید عکسهای بسیار زیبایی از کارون بگیرید و یادگاری خوبی از سفر به اهواز داشته باشید. پل سفید در ۲۶ آبان ماه ۱۳۷۸ با شمارهی ۲۴۹۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
دانشگاه سه گوش (دانشکده ادبیات)
دانشگاه سهگوش در کرانهی رود کارون قرار دارد. ساختمان این دانشگاه در سال ۱۳۰۸ به عنوان ساختمان بانک ملی مرکزی در اهواز افتتاح شد و ۳ سال بعد، آن را به استانداری تبدیل کردند. در طول جنگ جهانی دوم که اهواز به اشغال متفقین در آمد، این ساختمان به مقر ارتش آنها تبدیل شد. در نهایت در سال ۱۳۳۶ این بنا به دانشکدهی پزشکی دانشگاه جندی شاپور بدل شد و از همان دوران، کاربری فرهنگی داشته است. از سال ۱۳۶۵۰ تا ۱۳۸۹ از این ساختمان به عنوان دانشکدهی ادبیات و زبانهای خارجی دانشگاه جندی شاپور استفاده میشد اما درحالحاضر در حال تعمیر و مرمت است.
کلیسای سورت مسروپ
کلیسای سورت مسروپ یکی از جاذبههای گردشگری اهواز است که در محلههای مرکزی اهواز قرار دارد. این کلیسا در سال ۱۳۴۷ توسط ترداد داویدیان ساخته شد که از کارمندان شرکت نفت بود.
آرامگاه علی ابن مهزیار
مقبرهی آرامگاه علیابن مهزیار یکی از قدیمیترین و مهمترین بناهای شهر اهواز است. علیابن مهزیار یکی از دانشمندان و فقهای شیعه و از یاران امام رضا (ع) بود. در سال ۲۰۱ هجری قمری در محل اقامت امام رضا در اهواز، مسجدی را بنا کرده و بعد از مرگ علیابن مهزیار او را در این مسجد دفن کردند. امروزه این آرامگاه مکانی است که مردم برای زیارت و دعا سری به آن میزنند.
طولانیترین آبشار مصنوعی خاورمیانه
اهواز میزبان طولانیترین آبشار مصنوعی خاورمیانه است که روی هفتمین پل اهواز احداث شده است. این آبشار با نورپردازی بینظیر بسیار تماشایی است. فوارههای آب از اطراف پل به داخل رودخانه پرتاب میشود. اگر به اهواز رفتید، اینجا را از دست ندهید.