بیمه هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی از سر گرفته شد
پویا محمودیان معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اعلام کرد: از سال ۹۰ که بیمه هنرمندان به دلایل مختلف با مشکلات زیادی روبرو و بعد متوقف شد که خوشبختانه مجددا بیمه هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی از سر گرفته شد.
پویش خبر- پویا محمودیان گفت: همزمان با اولین روز از دهه فجر و آغاز چهل سالگی انقلاب اسلامی خبر خوش بیمه هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی را به این جامعه زحمتکش اعلام می کنیم.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی با اشاره به اینکه یکی از اصلی ترین مطالبات صنعتگران و هنرمندان صنایع دستی بیمه بوده است، گفت: از سال ۹۰ که بیمه هنرمندان به دلایل مختلف با مشکلات زیادی روبرو و بعد متوقف شد، یکی از اصلی ترین نیازهای این قشر که در هر مراسم و دیداری با مسئولان مطرح می شد، بیمه بود.
او تصریح کرد: سازمان میراث فرهنگی و معاونت صنایع دستی با توجه به اهمیت این موضوع و دغدغه ای که هنرمندان دارند، از سال ۹۷ مدل پیگیری بیمه را تغییر داد و با دستور کار جدید تلاش کردیم تا این موضوع را به نتیجه برسانیم، در مرحله اول تفاهم نامه ای با صندوق توسعه روستایی و عشایری برای بیمه هنرمندان و صنعتگران روستایی منعقد شد، با امضای این تفاهم نامه تاکنون بسیاری از هنرمندان روستایی با مراجعه به مراکز بیمه توانستند از این امکان استفاده کنند.
محمودیان با اشاره به اینکه پیگیری بیمه هنرمندان و صنعتگران شهری نیز در دستور کار قرار گرفته است، اضافه کرد: براساس جلسات متعددی که معاونت صنایع دستی با معاونت امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه داشت در مورد اهمیت صنایع دستی در کشور، اشتغالزایی، ارزآوری و کارآفرینی این حوزه بحث و تبادل نظر شد، ما تلاش کردیم ابعاد مهم صنایع دستی کشور را تشریح کنیم و همزمان با این جلسات از معاونت وقت این حوزه دعوت کردیم از کارگاههای صنایع دستی بازدید داشته باشند.
معاون صنایع دستی یادآور شد: معاونت امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه از کارگاههای صنایع دستی لالجین بازدید داشتند و بر اهمیت و زوایای مختلف این حوزه واقف شدند، پس از پیگیری ها دو گزارش از سوی معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی و معاونت امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه تهیه و به معاونت برنامه ریزی این سازمان ارسال شد و طی جلسات و پیگیری های متعددی که در این معاونت انجام شد، تخصیص لازم برای این حوزه گرفته شد.
محمودیان اضافه کرد: پس از اینکه تخصیص لازم گرفته شد، تامین منابع مالی این مهم به خزانه داری کل کشور ابلاغ و اعتبار مورد نظر برای پرداخت به سازمان تامین اجتماعی در نظر گرفته شد.
او افزود: این جلسات در حالی بود که ما جلسات متعددی را همزمان با سازمان تامین اجتماعی داشتیم، پس از اینکه توانستیم تخصیص را بگیریم، بلافاصله در نامه ای از ۳۱ استان خواستیم تا اولویتهای بیمه ای خود را تهیه کنند، اولویت های بیمه ای استانها تهیه شد و لیست ها به ستادی که به همین منظور در معاونت صنایع دستی تشکیل شده بود آمد، دراین ستاد پالایش و بازبینی لیست ها انجام شد و در نهایت لیست نهایی به وزارت کار ارسال شد تا در اختیار سازمان تامین اجتماعی قرار گیرد.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی گفت: خوشبختانه ما با پیگیری های بسیار زیاد توانستیم شاهد این موفقیت باشیم و به دستور ریاست سازمان میراث فرهنگی امروز همزمان با اولین روز از دهه فجر و در جشن چهل سالگی انقلاب اسلامی این خبر خوش را به هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی بدهیم.
محمودیان اضافه کرد: با توجه به تصویب قانون حمایت از صنعتگران و هنرمندان صنایع دستی در سال ۹۶، که یک قانون طلایی برای این حوزه است، مصادیق صنایع دستی و بیمه واجدان شرایط ذکر شده است، در ادامه این مسیر و با توجه به نص صریح قانون امیدواریم دستگاهها و ارگانهای مرتبط منابع مالی لازم را برای بیمه هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی در اختیار قرار دهند.