دلیل تاخیر در جانمایی غرفه های نمایشگاه کتاب چه بود
پویش خبر– به گزارش روز پنج شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، نمایشگاه بین المللی کتاب مهم ترین و بزرگترین رویداد فرهنگی کشور در زمینه نشربه به شمارمی آید که همه ساله همزمان با فرارسیدن اردیبهشت دومین ماه بهار ،فصل تازه ای نیز با بهار کتاب در پایتخت رقم می خورد. اما امسال به دلیل فرارسیدن ماه […]
پویش خبر– به گزارش روز پنج شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، نمایشگاه بین المللی کتاب مهم ترین و بزرگترین رویداد فرهنگی کشور در زمینه نشربه به شمارمی آید که همه ساله همزمان با فرارسیدن اردیبهشت دومین ماه بهار ،فصل تازه ای نیز با بهار کتاب در پایتخت رقم می خورد.
اما امسال به دلیل فرارسیدن ماه مبارک رمضان، تصمیم مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر آن شد که این رویداد به سبب حضور همه ناشران و فعالان سراسر کشور کمی زودتر از موعد مقرر هر سال برگزار شود از این رو سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران یک هفته زودتر (۴ تا ۱۴ اردیبهشت ۹۸) میزبان علاقمندان خواهد شد.
با وجود تصمیمگیریها برای برگزاری این رویداد در تاریخ یادشده در نخستین جلسه شورای سیاستگذاری سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به دلایلی که ذکر شد برنامهریزی جانمایی و واگذاری غرفهها تا روز گذشته در بخش ناشران داخلی و عمومی به تاخیر افتاد که این موضوع موجب نگرانی شماری از ناشران عمومی شده است.
در گفتوگوی تلفنی روز گذشته با چند ناشر بزرگ و حتی ناشرانی که برای نخستین بار در نمایشگاه حاضر میشوند، مشخص شد محل و ابعاد غرفه های آنها به تازگی معلوم شده است. ضمن اینکه جایگیری غرفه و تعداد کتابهایی که می توانند در نمایشگاه داشته باشند، از مواردی است که باید هر چه زودتر تعیین تکلیف شود.
این درحالی است که دست اندرکاران این دوره نمایشگاه کتاب در نشست خبری این رویداد ( چهارشنبه ۲۸ فروردین ماه ۹۸) اعلام کردند که هیچ جای نگرانی برای جانمایی غرفهها در بخشهای مختلف وجود ندارد و تمامی موارد در زمان مقرر با توجه به کمبود زمان انجام خواهد شد.
تاکید برجانمایی ناشران در محل های مسقف
قائممقام سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در گفتگو درباره موضوع جانمایی غرفهها ،گفت: روند ساخت و ساز در سالنهای بخش ناشران خارجی، کودک و نوجوان و دیجیتال از کمی پیشتر آغاز شده و در مراحل نهایی قرار دارد که در موعد مقرر کار چیدن غرفهها و دیگر تجهیزات نیز انجام خواهد شد.
«قادر آشنا» به افزایش فضای مسقف نمایشگاه هم اشاره کرد و اظهارداشت: با توجه به قرار گرفتن برپایی نمایشگاه در فصل بهار زمان ریزش باران به عنوان رحمت الهی ،تلاش کردیم اکثر بخشها در فضای مسقف برپا شوند تا در صورت بارندگی شدید یا بروز باد و طوفان به هیچ غرفه ای آسیبی وارد نشود.
به گفته وی هرچند تنها بخش دانشگاهی در فضای مسقف قرار نمیگیرد اما مابقی بخشها در رواقها و سالنهای مختلف مصلا جانمایی شدهاند.
قائم مقام نمایشگاه کتاب در ادامه با بیان اینکه بخش ناشران خارجی، بین المللی، کودک و نوجوان و آموزشی حضوری آبرومندانه دارند ،تصریح کرد :ایمنسازی و مسائل ایمنی هم از اولویتهای جدی ما بوده و هست که توانستیم با همکاری نهادهای دست اندرکار آن را به پیش ببریم.
برخلاف برخی پیشبینیها و اظهارنظرها، امور اجرایی و کار آمادهسازی نمایشگاه کتاب در این دوره با سرعت بیشتری در حال انجام است.
شرایط قبل نمایشگاه کتاب متفاوت بادوره های قبل
سخنگوی سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در پاسخ به این سوال که چرا جانمایی غرفههای ناشران داخلی هنوز شروع نشده است، گفت: امسال به طور کلی شرایط ما برای برگزاری نمایشگاه کتاب متفاوت با دیگر دوره شد به طوریکه معمولا از مدت زمانی جلوتر بسیاری از امورکاری و اجرایی نمایشگاه بعد از تعطیلات کوتاه نوروزی آغاز میشد و این روند تا حدود ابتدای ادیبهشت پایان می یافت اما امسال تعطیلات بلند مدت و طولانی نوروزی از یک سو و تقارن برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن کریم در قسمت شبستان مصلای امام خمینی (ره) باعث شد تا با کمی تاخیر روند فوقالذکر عملی و اجرایی شود.
«ایوب دهقانکار» ادامه داد: این درحالی است که دیگر جانماییهای این دوره نمایشگاه در رواقهای غربی و شرقی انجام گرفته و آماده بهره برداری است.
وی با اشاره به اتمام مسابقات بین المللی قرآن در محل شبستان مصلا ،گفت :روند جانمایی در این بخش آغاز شده و با سرعت در حال انجام است لذا تلاش می کنیم بصورت شبانه روزی هم که شده کار جانمایی ها انجام و به موقع کار غرفه سازی و غرفه آرایی توسط خود ناشران انجام و به هنگام افتتاحیه نمایشگاه مشکلی در این زمینه نداشته باشیم.
آنچه حائز اهمیت است اینکه در مسیر روند امور اجرایی اعم از جانمایی، تجهیز، غرفه آرایی تمامی اقدامات و تلاش های دست اندرکاران نمایشگاه به کار بسته شده تا جایی برای دغدغه ناشران از بابت عدم تحویل به موقع و اعلام جانمایی و دیگر امور باقی نماند.
ناشران خود نیز بر مواردی که ذکر شده آگاه بوده و نهایت همکاری را با معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشته و دارند، در این میان همگان بر محور همکاری و همدلی دست در دست دادهاند تا نمایشگاهی در شان فرهنگ جمهوری اسلامی ایران برگزار کنند.
هرچند بسیاری از ناشران نیز برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در محل نمایشگاهی «شهر آفتاب» را مناسب و در شان این نمایشگاه با این عظمت عنوان کرده و معتقد هستند که در این محل همه ظرفیت ها برای برگزاری نمایشگاه بین المللی وجود داشته و دیگر دغدغه های ذکر شده بالا را نخواهند داشت.
آنها با اشاره به برخی مشکلات پیش آمده در یکی دوسال برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در محل نمایشگاه شهرآفتاب مانند آب گرفتگی و … که به دنبال بارندگی ها ایجاد شده بود ،عنوان می کنند که با توجه به اعلام مسئولان این نمایشگاه مبنی بر رفع تمامی مشکلات و موانع موجود ،بنظر می رسد محل نمایشگاهی شهرآفتاب یکی از مناسبت ترین گزینه ها برای برپایی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران است.
آنها با اشاره به برگزاری همه ساله مسابقات بین المللی قرآن ،برپایی نمازجمعه تهران و دیگر مناسبت های مذهبی در محل مصلا به ویژه از سال آینده که مصادف با فرارسیدن ماه مبارک رمضان نیز خواهد شد، تاکید دارند که مصلا محل برگزاری اینگونه برنامه هاست از این رو مصلا محل مناسبی برای برپایی نمایشگاه بین المللی کتاب نیست و مسئولان باید در این زمینه به ویژه اختصاص محل دائمی برای برپایی این رویداد بزرگ فرهنگی کشور فکری اساسی و در خور شان این نمایشگاه و کشور بیاندیشند.
ناشران از مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ویژه شخص وزیر فرهیخته فرهنگ درخواست دارند با توجه به اینکه سال آینده آغاز ماه مبارک رمضان همزمان با هفته ابتدایی اردیبهشت ماه خواهد شد از حالا به فکر جایگزینی محل مناسبی برای برپایی این نمایشگاه باشند.
سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از چهار تا ۱۴ اردیبهشت با شعار «خواندن، توانستن» در مصلی تهران میزبان کتاب دوستان خواهد بود.