جلب مشارکت مردم و برنامه ریزی در چارچوب مقتضیات محلی برای حل مشکلات سیل زدگان
پویش خبر–نطق پیش از دستور مرتضی الویری در اولین اجلاس شورای عالی استان ها در سال ۱۳۹۸ نفس باد صبا مشک فشان خواهد شد عالم پیر دگر باره جوان خواهد شد آغاز سال نو و اعیاد آن از جمله مبعث رسول رحمت و مهربانی، ولادت امام حسین و امام زین العابدین و حضرت ابوالفضل (ع […]
پویش خبر–نطق پیش از دستور مرتضی الویری در اولین اجلاس شورای عالی استان ها در سال ۱۳۹۸
نفس باد صبا مشک فشان خواهد شد عالم پیر دگر باره جوان خواهد شد
آغاز سال نو و اعیاد آن از جمله مبعث رسول رحمت و مهربانی، ولادت امام حسین و امام زین العابدین و حضرت ابوالفضل (ع ) را به همه شما بزرگواران تبریک عرض می نمایم.
- ۱- اقدامات ظالمانه، خصومت آمیز و خارج از قوانین بین الملل رییس جمهور امریکا در خصوص سپاه پاسداران، نشان میدهد که ترامپ همواره در پی ماجراجویی و در پی پایمال کردن حقوق ملت و نهادهای قانونی ایران عزیز هستند.به مصداق ضربب المثل (عدو شود سبب خیراگر خدا خواهد) ما شاهد آن هستیم که اشتباه استراتژیک دولت امریکا در قرار دادن نام سپاه پاسداران در میان گروه های تروریستی باعث شد تا مردم ایران با کنار گذاشتن همه اختلافات و تفاوت دیدگاه ها و با چشم بستن بر مشکلات و کمبودها به صورت یکدل و هم صدا به حمایت از سپاه در مقابل این اقدام دولت امریکا بپردازند و انزجارخود را از زیاده خواهی و اقدامات خلاف عرف دیپلماتیک دولت ترامپ اعلام نمایند.
همه ما باید قدردان این وحدت در کشور باشیم و نباید این همدلی به نفع هیچ جناح و گروه خاصی تعبیر شود و خدای ناخواسته با اقدامات غیر منطقی و یا خودسرانه این نعمت به نغمت تبدیل گردد.
- در ابتدا و آغاز سال ۱۳۹۸ ؛ در حالیکه هنوز ساماندهی و اسکان پایدار زلزله زدگان کرمانشاه تمام نشده بود، هیاهوی شیون سیل زدگان استان های مختلف در میهن پیچید و خسارت های انسانی و مادی؛ ملت ایران را در اندوه فرو برد. بخش عمده خسارت های گسترده سیل ناشی از برهم زدن قوانین طبیعت است؛ قوانینی که با تخلفات عمرانی، شهرسازی و قطع جنگل ها شکسته شده است و لازم است بیش از آنکه از وحشت و حجم تخریبی بارش و سیل سخن گفته شود از انحرافات نامساعد مدیریت و آمایش سرزمین گفتار به میان بیاوریم. فرهنگ ایمنی و بحران بٌعد فراموش شده در ساختار اجرایی و مدیریتی کشور است، با اینکه سیاستهای کلی نظام به عنوان “پیشگیری و کاهش خطرات ناشی از سوانح طبیعی و حوادث غیرمترقبه” در ۹ بند در تاریخ ۲۵/ ۶/ ۱۳۸۴ بعد از تنظیم و تصویب در مجمع تشخیص مصلحت نظام توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده است، ولی متاسفانه دستگاه های مختلف ماموریت های مربوط به خود را به طور دقیق و فنی در طول ۱۴ سال انجام نداده اند و این بحران ها ناشی از بی توجهی به سیاست ها و قوانین مربوطه است.
- شوراها بخصوص شورای شهرها، روستاها و شورای استان و شورای عالی استانها درخصوص شناسایی نارسایی ها و ارائه گزارش به نهادها و دستگاه ها و همچنین پیشنهاد “طرح های کاربردی“ وظایف گسترده بر عهده دارند که متاسفانه در این خصوص نیز کم کاری جدی داریم و لازم است کمیسیون های تخصصی و دبیرخانههای شوراها در این زمینه با توجه به وظایف قانونی خود اقدامات لازم را انجام دهند. مطابق با ماده ۸۷ قانون شوراها ،شورای استان مکلف است “مسائل و مشکلات استان را به شورای عالی استانها منعکس نماید و همچنین برای این مسائل و مشکلات پیشنهادات کاربردی لازم را ارایه نماید. همچنین مطابق با ماده ۸۸ قانون شوراها ، شورای عالی استان ها نیز می بایست نارسایی ها و اشکالات را به نهادها و سازمان های اجرایی اعلام نماید، در این خصوص بایستی فعالیت های کارشناسی، حقوقی و فنی صورت گیرد.
- در زمینه توزیع امکانات و رصد وضعیت سیل زدگان بایستی گزارشات با توجه به مقتضیات محلی تنظیم شود و همچنین سازو کارهای جلب مشارکت مردم در حل بحران در شورای عالی استان ها مورد نظر قرار گیرد و طرح های کاربردی در این خصوص ارائه شود. واقعیت این است که سیل اخیر منجر به تشدید فقر در بین جوامع شهری و روستایی کشور شده است. همه می دانیم امکانات و ظرفیت های دولت محدود است؛ نگاه و توجه بایستی به جلب مشارکت مردم باشد، شورای عالی استان ها در این زمینه با همکاری دستگاه های اجرایی لازم است گزارشات دقیق از حوزه های سیل زده تنظیم نماید و سازوکارهای لازم برای انعکاس گزارشات و پیگیری حل نارسایی ها نیز بایستی مورد توجه باشد. شهرداری ها می توانند به عنوان نهادی غیر دولتی و عمومی فعالیت های جدی در این زمینه داشته باشند و هم افزایی مردم و شهرداری ها و شوراها می تواند بخشی از نارسایی ها را رفع نماید.
- لازم است کمیسیون های تخصصی سازو کاری را تنظیم نمایند که ضمن تشکیل بانک اطلاعاتی درخصوص خسارت ها و افراد خسارت دیده، شیوه تامین نیازها تا رسیدن مردم سیل زده به زندگی عادی را پیگیری نمایند و همه این موضوعات بایستی در چارچوب مقتضیات محلی و مشارکت نمایندگان مردم باشد. میبایست ارزیابی و برآورد خسارت به تفکیک در حوزه های مسکن، کشاورزی، صنعت ، خدمات زیرساخت ها به صورت دقیق انجام پذیرد.
- شورای عالی استان ها به عنوان متولی امر در رفع تبعیض در شهرها و روستاها انتظار دارد، برنامه ریزی عادلانه با لحاظ اولویت در ساماندهی و احیای شرایط امن برای اسکان دائم ، امنیت غذایی، بهداشتی، خدماتی و رفاهی در شهرها و روستاهای سیل زده با فوریت در دستورکار همه نهادها قرار گیرد و در این زمینه سیاست و استراتژی اصلی همانا “جلب مشارکت مردم“ و “برنامه ریزی در چارچوب مقتضیات محلی“ بایستی باشد.
- در آخر پیشنهاد میگردد در کمیسیون حقوقی سازوکاری تعبیه شود که جامعه ۱۲۰ هزار نفری شوراها در کشور و همچنین کارکنان شهرداری ها و دهیاری ها با شیوه خود انگیخته کمک های خود را به صورت سازمان یافته و مشخص به هموطنان و هم میهنان عزیزمان برسانند و این موضوع می تواند از شورای عالی استان ها شروع شود.
- درگذشت استاد جمشید مشایخی بازیگر پیشکسوت سینما ضایعه ای بزرگ برای جامعه هنری و هنر دوستان ایران است.متأسفانه ما قدر و منزلت پیشکسوتان کشور را در زمان حیاتشان نمی دانیم و حتی بعضا مورد بی مهری قرار می گیرند مانند رفتاری که با قله دماوند آواز ایران استاد محمد رضا شجریان روا داشته است. بیاییم قدر و منزلت مفاخر خود را در زمان حیاتشان بدانیم.