«رما» غوغا به پا کرد؛ نماینده تاریخساز مکزیک در اسکار
به گزارش پویش خبر، اسکار با قدمت بیش از ۹۰ سال معتبرترین جایزه دنیای سینِما است و بردن آن مهر تاییدی بر کارنامه اهالی هنر هفتم. امروز سهشنبه دوم بهمن با معرفی نامزدهای نودویکمین دوره جایزه اسکار به داغترین بخش فصل جوایز سینمایی وارد میشویم. از این پس کمپینهای تبلیغاتی نامزدهای برای رسیدن به اسکار […]
به گزارش پویش خبر، اسکار با قدمت بیش از ۹۰ سال معتبرترین جایزه دنیای سینِما است و بردن آن مهر تاییدی بر کارنامه اهالی هنر هفتم. امروز سهشنبه دوم بهمن با معرفی نامزدهای نودویکمین دوره جایزه اسکار به داغترین بخش فصل جوایز سینمایی وارد میشویم.
از این پس کمپینهای تبلیغاتی نامزدهای برای رسیدن به اسکار پرحرارتتر از پیش ادامه پیدا میکند و در نهایت آکادمی علوم و هنرهای سینما در بخشهای گوناگون از جایزه بهترین فیلم کوتاه تا جایزه بهترین کارگردانی و بهترین فیلم مجسمهای طلایی و نمادین به برندگان اهدا میکند و آنها را در مرکز توجه میلیونها علاقهمند سینما در سراسر جهان قرار میدهد.
هالیوود در تسخیر مکزیکیها
سال گذشته در نودمین دوره جوایز سینمایی اسکار جایزه بهترین فیلم به «شکل آب» ساخته گیرمو دلتورو کارگردان سرشناس مکزیکی سینِما رسید. دلتورو که در کنار دو هموطن دیگرش آلفونسو کوارون و الخاندرو گونزالس ایناریتو از چهرههای درخشان هالیوود است، جایزه بهترین کارگردانی را هم از آن خود کرد.
امسال هم به نظر کارشناسان رویداد مشابهی برای یک مکزیکی دیگر دور از انتظار نیست. آلفونسو کوارون مکزیکی امسال از شانسهای اصلی بردن چند جایزه اصلی اسکار از جمله بهترین فیلم، بهترین فیلم غیرانگلیسیزبان و بهترین کارگردانی است. او نیز همانند دلتورو فیلمش را نخستین بار در جشنواره ونیز نمایش داد و شیرطلایی ونیز را از آن خود کرد.«رما» در هفتادوششمین دوره جوایز گلدن گلوب خوش درخشید و دو جایزه بهترین کارگردانی و بهترین فیلم غیرانگلیسیزبان را از آن خود کرد. این فیلم سیاه و سفید از نتفلیکس تا اینجای کار چندین جایزه معتبر سینمایی گرفته و کمپین تبلیغاتی گستردهای برای اسکار راه انداخته است.
به راحتی میتوان از کوارون و فیلمش «رما» به عنوان ستاره امسال اسکار نام برد فیلمی که در رشتههای بهترین فیلم، بهترین فیلم غیرانگلیسیزبان، بهترین کارگردانی، بهترین فیلمنامه ارژینال، بهترین تصویربرداری، بهترین بازیگر زن و حتی رشتههای بهترین صداگذاری و بهترین تدوین صدا نامزد دریافت جایزه است.
بهترین فیلم غیرانگلیسیزبان و جای خالی ایران
ایران در میدان اسکار کشور پرافتخاری است. سه بار با فیلمهای «بچههای آسمان»، «جدایی نادر از سیمین» و «فروشنده» به جمع نامزدهای نهایی راه یافته که دو بار آن با فیلمهای اصغر فرهادی برنده اسکار شده است.
در این دوره با حضور فیلمهای پر قدرت و تحسینشدهای چون «دلهدزدها» برنده نخل طلایی کن از کشور ژاپن، «جنگ سرد» از لهستان به کارگردانی پاوو پاولیکفسکی برنده اسکار، «کفرناحوم» به کارگردانی نادین لبکی از لبنان، «هرگز روی برنگردان» از آلمان ساخته فلوریان هنکل فون دونرسمارک خالق فیلم برنده اسکار «زندگی دیگران» و صد البته «رما» از مکزیک به کارگردانی آلفونسو کوارون، ایران فیلم «بدون تاریخ، بدون امضا» را به اسکار معرفی کرد.
«بدون تاریخ، بدون امضا» به کارگردانی وحید جلیلوند که دو سال پیش در بخش افقهای ونیز دو جایزه بهترین کارگردانی و بهترین بازیگر مرد را از آن خود کرد، در نهایت به فهرست کوتاه ۹ فیلم منتخب آکادمی در رشته بهترین فیلم غیرانگلیسیزبان راه نیافت و خیلی زود از گردونه رقابت برای اسکار حذف شد.
از «رما» و عملکرد خیرهکنندهاش که بگذریم، فیلم «جنگ سرد» ساخته پاوو پاولیکفسکی هم خیرهکننده ظاهر شده و علاوه بر بهترین فیلم غیرانگلیسیزبان نامزد دریافت جایزه بهترین کارگردانی و بهترین فیلمبرداری هم شده است. فیلم «هرگز روی برنگردان» هم غیر از بهترین فیلم غیرانگلیسیزبان شانس دریافت جایزه بهترین فیلمبرداری را دارد. یقینا هر کدام از فیلمهای نامزد جایزه بهترین فیلم غیرانگلیسیزبان این دوره در دورههای دیگر برنده بیچون و چرای بازی اسکار میشدند اما اینبار متاسفانه در سایه هم به چشم نخواهند آمد.
فیلم ابرقهرمانی تاریخساز
یکی دیگر از شگفتیهای این دوره از جوایز اسکار حضور فیلم ابرقهرمانی «پلنگ سیاه» در جمع نامزدهای بهترین فیلم یا همان جایزه برتر مراسم است. این اتفاق از آن رو اهمیت دارد که تا پیش از این هیچگاه اسکار این دست فیلمها را جدی نمیگرفت. البته کارشناس استفاده از بازیگران رنگین پوست در نقشهای اصلی این فیلم را در این انتخاب بیتاثیر نمیدانند.
انتخابهای سخت بازیگری/ از گروه خارقالعاده در «سوگلی» تا لیدی گاگای تازهکار
اعضای آکادمی برای انتخاب جوایز بازیگری انتخابهای سختی پیش رو دارند. در این رشتهها فیلم «سوگلی» از موفقترینها است و سه بازیگر اصلی آن برای جوایز بهترین بازیگر زن و بهترین بازیگر زن نقش مکمل نامزد دریافت جایزه شدهاند. لیدی گاگا هم که برای نخستین بار در فیلم «ستارهای متولد میشود» جلوی دوربین رفته است، در همین آغاز راه شانس دریافت اسکار دارد.
غایب بزرگ این بخش را شاید بتوان نیکول کیدمن نامید که به باور کارشناسان بازیاش در فیلم «ویرانگر» شانس بالایی برای اسکار داشت اما آکادمی اینطور فکر نکرد و او نامزد دریافت جایزه نشد.
احتمالا مخالفان دیک چنی بیش از همه دوست دارند که جایزه بهترین بازیگر مرد به کریستین بیل برسد تا دوباره سخنان انتقادی او را بشنوند اما در این رشته رقبای سرسختی از بردلی کوپر گرفته تا ویلم دفو در پی اسکار هستند.
نامزدهای نهایی نودویکمین دوره جوایز اسکار
بهترین فیلم: «کتاب سبز»، «سوگلی»، «بلکککلنزمن»، «رما»، «حماسه کولی»، «پلنگ سیاه»، «معاون»، «ستارهای متولد میشود»
بهترین بازیگر مرد: کریستین بیل در «معاون»، بردلی کوپر در «ستارهای متولد میشود»، ویلم دفو در «بر دروازه ابدیت»، رامی مالک در «حماسه کولی» و ویگو مورتنسن در «کتاب سبز»
بهترین بازیگر زن: یالیتزا آپاریسیو در «رما»، لیدی گاگا در «ستارهای متولد میشود، گلن کلوز در «همسر»، اولیویا کلمن در «سوگلی» و ملیسا مککارتی در «میتوانی مرا ببخشی؟»
بهترین کارگردان: اسپایک لی برای «بلکککلنزمن»، آلفونسو کوارون برای «رما»، پاوو پاولیکفسکی برای «جنگ سرد»، آدام مککی برای «معاون» و یورگوس لانتیموس برای «سوگلی»
بهترین بازیگر مرد نقش مکمل: ماهرشالا علی در «کتاب سبز»، ریچارد ای.گرنت در «میتوانی مرا ببخشی؟»، آدام درایور در «بلکککلنزمن»، سم الیوت در «ستارهای متولد میشود» و سم راکول در «معاون»
بهترین بازیگر زن نقش مکمل: ایمی آدامز در «معاون»، اما استون در «سوگلی»، مارینا دیتاویرا در «رما»، راشل وایز در «سوگلی»، رجینا کینگ در «اگر خیابان بیل حرف میزد»
بهترین فیلمنامه اقتباسی: «تصنیف باستر اسکراگز»، «بلکککلنزمن»، «ستارهای متولد میشود»، «میتوانی مرا ببخشی؟» و «اگر خیابان بیل حرف میزد»
بهترین فیلمنامه ارژینال: «رما»، «سوگلی»، «معاون»، «نخستین اصلاحشده» و «کتاب سبز»
بهترین فیلمبرداری: «جنگ سرد»، «سوگلی»، «هرگز روی برنگردان»، «رما»، «ستارهای متولد میشود»
بهترین طراحی صحنه: «پلنگ سیاه»، «بازگشت مری پاپینز»، «رما»، «سوگلی»، «نخستین انسان»
بهترین طراحی لباس: «تصنیف باستر اسکراگز»، «بازگشت مری پاپینز»، «پلنگ سیاه»، «مری ملکه اسکاتلند» و «سوگلی»
بهترین تدوین: «بلکککلنزمن»، «کتاب سبز»، «حماسه کولی»، «سوگلی» و «معاون»
بهترین فیلم غیرانگلیسیزبان: «کفرناحوم» از لبنان، «جنگ سرد» از لهستان، «هرگز روی برنگردان» از آلمان، «دلهدزدها» از ژاپن و «رما» از مکزیک
بهترین فیلم مستند کوتاه: «گوسفند سیاه»، «شبی در باغ»، «بازی پایانی»، «قایق نجات» و «نقطه سرخط»
بهترین انیمیشن: «شگفتانگیزان ۲»، «رالف اینترنت را خراب میکند»، «جزیره سگها»، «میرای» و «مرد عنکبوتی: در دنیای عنکبوتی»
بهترین انیمیشن کوتاه: «ویکندز»، «بائو»، «رفتار حیوانی»، «یک گام کوچک» و «late afternoon»
بهترین فیلم کوتاه: «بازداشت»، «مادر»، «فورا»، «مارگرت» و «پوست»
بهترین موسیقی متن: «پلنگ سیاه»، «جزیره سگها»، «بلکککلنزمن»، «اگر خیابان بیل حرف میزد» و «بازگشت مری پاپینز»
بهترین ترانه: «همه ستارگان» در «پلنگ سیاه»، «کمعمق» در «ستارهای متولد میشود»، «میجنگم» در «آربیجی»، «مکانی که گمشدهها آنجایند» در «بازگشت مری پاپینز» و «وقتی کابوی مهمیزهایش را با یک جفت بال معامله کرد» در «تصنیف باستر اسکراگز»
بهترین جلوههای ویژه: «کریستوفر رابین»، «انتقامجویان: جنگ بینهایت»، «نخستین انسان»، «شماره یک آماده» و «سولو: داستانی از جنگستارگان»
بهترین چهرهپردازی: «مرز»، «بازگشت مری پاپینز»، «معاون»
بهترین صداگذاری: «حماسه کولی»، «رما»، «پلنگ سیاه»، «ستارهای متولد میشود»، «نخستین انسان»
بهترین تدوین صدا: «نخستین مرد»، «پلنگ سیاه»، «مکانی آرام»، «رما»، «حماسه کولی»
مراسم نود و یکمین دوره جوایز اسکار دوشنبه ۶ اسفند به وقت ایران در لسآنجلس برگزار میشود. پس از کنارهگیری کوین هارت هنوز مجری اسکار معرفی نشده است و حتی ممکن است که این دوره از اسکار بدون مجری برگزار شود.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید