ضرورت فرهنگسازی برای ترغیب سرمایه گذاران بخش خصوصی به احداث نیروگاههای انرژی خورشیدی
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: برای فعالیت ترغیب سرمایه گذاران بخش خصوصی به فعالیت در حوزه احداث نیروگاههای انرژی خورشیدی باید فرهنگسازی و اطلاع رسانی لازم انجام شود.
پویش خبر، صادق دوپیکر:
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: برای فعالیت ترغیب سرمایه گذاران بخش خصوصی به فعالیت در حوزه احداث نیروگاههای انرژی خورشیدی باید فرهنگسازی و اطلاع رسانی لازم انجام شود.
علی رسولیان با بیان این مطلب در نشست بررسی استفاده از انرژی خورشیدی در شهرکها و نواحی صنعتی کشور که با حضور “محمود کمانی” معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق(ساتبا) و ارتباط تصویری برخط مدیران عامل شرکت شهرکهای صنعتی استانها، برگزار شد، افزود: تفاهم نامه منعقد شده با ساتبا(سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق) برای احداث ۵ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی در شهرکها و نواحی صنعتی کشور در راستای استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر و سازگار با محیط زیست و تأمین برق پایدار برای واحدهای صنعتی بوده است.
وی، با تأکید بر اینکه استفاده از انرژیهای خورشیدی یک الزام و ضرورت است، اضافه کرد: اهمیت استفاده از انرژی خورشیدی زمانی مشخص میشود که متقاضیان زیادی برای تولید برق به شیوه حرارتی داریم، اما عملاً گاز لازم برای این کار وجود ندارد، به علاوه مسائل زیست محیطی نیز در تولید برق بسیار حائز اهمیت است که تولید انرژی خورشیدی با حوزه محیط زیست نیز سازگارتر است.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، ادامه داد: امروزه کشورهای توسعه یافته به شدت به سمت انرژی خورشیدی میروند و اقدامات خوبی نیز در وزارت نیرو و ساتبا در این حوزه انجام شده است.
رسولیان، با اشاره به قرارداد منعقد شده میان سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با ساتبا برای تولید انرژی خورشیدی در شهرکها و نواحی صنعتی کشور، یادآور شد: برخی استانهای کشور با جدیت کار را شروع کرده اند، همچنین در سفرهای استانی رئیس جمهور به استانهای مختلف مصوبات خوبی برای استفاده از انرژی خورشیدی و ایجاد شهرکهای انرژی خورشیدی گرفتهایم.
وی در ادامه تصریح کرد: قیمت و ظرفیت خرید برق نیروگاههای خود تامین و انرژی خورشیدی افزایش یافته است در حال حاضر باید تبلیغات و اطلاعرسانی مناسبی برای اقناع فعالان بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در این حوزه صورت گیرد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطر نشان کرد: ۹۲ شهرک صنعتی کشور را برای ایجاد شهرک انرژی خورشیدی به ساتبا معرفی کردهایم که فراخوانهای لازم برای همکاری و مشارکت فعالانه بخش خصوصی توانمند باید صورت بگیرد.
رسولیان، همچنین گفت: در نظر داریم تا اراضی محل استقرار نیروگاههای انرژی خورشیدی در شهرکها و نواحی صنعتی به عنوان سقف واحد در نظر گرفته شوند و این موضوع را در هیأت مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران مصوب می کنیم تا نیروگاههای خورشیدی از مزایای این حوزه استفاده نمایند.
معاون وزیر نیرو نیز در این نشست، اظهار داشت: برای اجرایی شدن احداث ۵۰۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاه خورشیدی در شهرکها و نواحی صنعتی و اجرای تفاهم نامه منعقد شده به تعامل و همکاری استانداران سراسر کشور نیازمند هستیم و به کمک استانداران در استانهایی که پتانسیلهای لازم را دارند بر اساس فلوچارت پیشنهادی یک یا دو شهرک را معرفی می نماییم.
محمود کمانی، افزود: فلوچارت پیشنهادی با همکاری سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران نهایی میشود، نحوه واگذاری زمین و اتصال نیروگاهها به شبکه نهایی خواهد شد که پس از آن امکان ثبت نام برای متقاضیان سرمایه گذاری بر اساس فراخوان اعلامی و ظرفیتهای مشخص شده وجود خواهد داشت.
وی همچنین اضافه کرد: با پیگیریها و توافقات صورت گرفته با بهره برداری از نیروگاه انرژی خورشیدی، خرید تضمینی و پرداخت به صورت منظم انجام میشود و امکان عقد قرارداد با نرخ جدید برای نیروگاههای خارج از شهرکهای انرژی خورشیدی نیز وجود دارد.
رئیس سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق(ساتبا) در ادامه خواستار معرفی یک شهرک صنعتی به عنوان پایلوت برای فرهنگسازی و اطلاع رسانی در راستای ترغیب سرمایهگذاران بخش خصوصی برای فعالیت در حوزه انرژیهای خورشیدی شد.
معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران نیز در این نشست، ادامه داد: پنج هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی تفاهم شده با ساتبا شامل یکهزار مگاوات مولدهای انرژی خورشیدی در سقف واحدهای شهرکها و نواحی صنعتی، یکهزار مگاوات مولدهای خود تامین و سه هزار مگاوات در قالب شهرکهای تخصصی انرژی خورشیدی خواهد بود.
فتحعلی محمدزاده، یادآور شد: ۹۲ شهرک و ناحیه صنعتی در کشور به ساتبا در این حوزه معرفی شده است که حدود ۹۰ درصد از آنها امکان اتصال به شبکه را دارند و کار در استانها شروع شده است.
وی تصریح کرد: ماده ۱۲ و ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان، ظرفیت مناسب برای توسعه نیروگاههای خورشیدی است، بر اساس این قانون یک درصد مصرف سالانه واحدهای صنعتی نیازمند برق یک مگاوات، میتواند از محل نیروگاههای خورشیدی و تجدیدپذیر تامین شود.
گفتنی است چندی پیش در دیدار معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، حذف شهرکهای صنعتی تخصصی نیروگاهی خورشیدی و مولدهای مقیاس کوچک از فهرست طرحهای مشمول ارزیابی زیست محیطی مورد تأکید قرار گرفت و دو طرف ضمن اذعان به عدم نیاز به ضرورت انجام ارزیابی برای این طرحها به عنوان پروژه های کاملا سازگار با محیط زیست، بر رفع موانع موجود تاکید کردند.
سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و شرکتهای استانی تابعه آن اکنون با دارا بودن ۵۰۹ شهرک و ۳۴۰ ناحیه صنعتی و ۵ منطقه ویژه اقتصادی درحال بهره برداری، ۸۵ شهرک و ناحیه صنعتی تخصصی، ۶ شهرک فناوری، ۴۰ مرکز خدمات فناوری و کسب و کار، ۲ مجتمع فناوری اطلاعات و خدمات نرم افزاری، ۱۰۰ هزار و ۵۸ قرارداد منعقده و بهره برداری از ۴۹ هزار و ۸۸۲ واحد صنعتی و سه هزار و ۲۷۰ واحد کارگاهی، زمینه اشتغال مستقیم ۹۹۸ هزار و ۵۹۵ نفر را در سراسر کشور فراهم نموده است.