گروههای التهاب عامل گرانی گوشت / روند ثابت تولید و واردات
منصور پوریان در گفتوگو با خبرنگار پویش خبر در پاسخ به این پرسش که قیمت گوشت در بازار به مرز یک میلیون تومان رسیده است آیا در مولفههای موثر برقیمت گوشت تغییری ایجاد شده است؟ گفت: قیمتها در بازار از ابتدای سال تاکنون ثابت ماندند و خللی در روند واردات گوشت تنظیم بازاری از مبادی مشخص و متعدد چون هند، پاکستان، برزیل و تولید گوشت داخلی ایجاد نشده است همچنین تولید و عرضه مستمر دام در کشور در بخش سبک و سنگین در حال انجام است از اینرو نباید تغییری در قیمتهای بازار دیده میشد و به نظر میرسد که گروههای التهاب کننده در بازار باعث افزایش قیمتها شدهاند.
این فعال حوزه دامپروری با اشاره به کاهش قیمت دام زنده، گفت: دام زنده گوسفندی در روزهای اخیر از کیلویی ۳۰۰ هزار تومان به کیلویی ۲۵۰ هزار تومان کاهش پیدا کرده است؛ همچنین قیمت گوشت گوساله کشتاری نیز از کیلویی ۱۹۰ هزار تومان به کیلویی ۱۷۰ هزار تومان رسید.
پوریان از رشد ۳۰ درصدی دام زنده خبر داد و افزود: ذخایر دام در شرایط نرمال و خوب است تاجاییکه باید برای صادرات دام مازاد برنامهریزی کرد.
به گفته وی؛ واردات گوشت باهدف تنظیم بازار انجام شد و توانست اثرگذاری خود را بر قیمت عرضه گوشت بگذارد و تاحدودی قیمتها را متعادل کند. به بیان دیگر دولت باهدف افزایش توان مردم برای خرید گوشت مبادرت به واردات کرد. قیمت گوشت منجمد وارداتی کیلویی ۳۰۰ هزارتومان و گوشت گرم وارداتی کیلویی ۳۷۰ هزار تومان در بازار عرضه میشود.
رئیس شورای تامین دام با تاکید بر اینکه نوسان تامین گوشت وجود ندارد، تصریح کرد: پیک زایش در استانهای غربی و جنوب غربی شروع شده است و این موضوع جمعیت دام را افزایش خواهد داد؛ هم اکنون ۵۰۰ هزار راس گوساله آماده کشتار در کشور وجود دارد از اینرو وضعیت ما در بخش گوشت و تامین آن مطلوب است.
وی در پایان از مطرح شدن درخواست تجدیدنظر قیمت گوشت وارداتی از سوی انجمن واردات گوشت سخن گفت و افزود: هزینه حملونقل گوشت وارداتی بالا رفته است و این احتمال وجود دارد که قیمتها تاحدودی افزایشی شوند اما این موضوع اثر چندانی در قیمتهای بازار نخواهد گذاشت.