پویش خبر|رسانه‌اي مستقل با رويكرد تحليلي
یکشنبه, ۱۰ام خرداد , ۱۴۰۵
  • خانه
  • جامعه
  • فرهنگ و هنر
    • سینما، تلویزیون و نمایش خانگی
    • تازه‌های کتاب و مطبوعات
  • اقتصاد
    • نفت و انرژی
  • بین الملل
  • صنایع‌دستی،میراث و گردشگری
  • محیط زیست و کشاورزی
  • ورزش
  • ارتباطات و رسانه
  • چند رسانه ای
    • عکس‌های خبری
    • پیشخوان مطبوعات
  • استانها
    • خوزستان
  • سبک زندگی
  • آرشیو اخبار
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • پیوندها
  • خانه
  • جامعه
  • فرهنگ و هنر
    • سینما، تلویزیون و نمایش خانگی
    • تازه‌های کتاب و مطبوعات
  • اقتصاد
    • نفت و انرژی
  • بین الملل
  • صنایع‌دستی،میراث و گردشگری
  • محیط زیست و کشاورزی
  • ورزش
  • ارتباطات و رسانه
  • چند رسانه ای
    • عکس‌های خبری
    • پیشخوان مطبوعات
  • استانها
    • خوزستان
  • سبک زندگی
  • آرشیو اخبار
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • پیوندها

برای جستجو تایپ کرده و Enter را بزنید

بله
ايتا
سروش
روبيكا
گپ
تلگرام
اينستاگرام

سرایت تخفیف‌های ۵۰درصدی به کتاب‌فروشی‌ها

پیش‌تر تخفیف‌های ۵۰درصدی کتاب محدود به بساط‌های خیابانی و برخی نمایشگاه‌های شهری بود اما حالا شاهد گسترش این آسیب ضدصنفی در کتاب‌فروشی‌ها هستیم.

دی ۱۰, ۱۳۹۸ | 4 دقیقه خواندن
چاپ خبر

به گزارش پویش خبر، مقوله ارائه تخفیف‌ کتاب توسط کتاب‌فروشی‌ها، اتفاقی متداول و حرفه‌ای نیست؛ اما اگر کتاب‌فروشی‌ها بخواهند در شرایط خاص به اهالی کتاب تخفیفی بدهند، این تخفیف باید متناسب با ضوابط و اصول اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان باشد. متناسب با این قواعد؛ کتاب‌فروشان می‌توانند چهار بار در سال، یعنی در هرفصل یک بار با هماهنگی اتحادیه صنفی خود، در زمان‌های معین، تخفیف‌های معقولی ارائه کنند اما با این وجود؛ برخی از کتاب‌فروشی‌ها خلاف این قانون عمل می‌کنند و همچنان به فروش کتاب با تخفیف‌های نامعقول ۴۰ تا ۵۰ درصد مبادرت دارند.

ارائه تخفیف‌های نامتعارف را می‌توان در کوچه‌ها و خیابان‌های فرعی خیابان انقلاب چون خیابان فخررازی، خیابان منیری جاوید و کوچه‌های فرعی این خیابان‌ها و پاساژ‌ها بیشتر دید؛ تخفیف‌هایی که رئیس کمیسیون بازرسی اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در گفت‌وگو با ایبنا، آن‌ها را مصداق جرم دانسته‌ و برخورد و پلمب واحدهای صنفی عامل را وعده داده است.(اینجا بخوانید)

تخفیف ۵۰درصدی کتاب و آسیب‌ به اقتصاد نشر

بابک کاشی‌چی؛ مدیرمسئول انتشارات گوتنبرگ درباره ارائه تخفیف در برخی کتاب‌فروشی‌ها می‌گوید: کتاب‌فروشی‌هایی که با تخفیف‌های بالای ۴۰ تا ۵۰ درصدی کتاب می‌فروشند، قطعا به بازار نشر صدمه می‌زنند و به‌دلیل اینکه تعداد افرادی که درباره کتاب‌های افست و قاچاق اطلاعات دارند، کم است، مخاطبان بسیاری را به خود جذب می‌کنند.

از نظر این ناشر، مشتریان در شرایطی از تخفیف‌ها استقبال می‌کنند که نمی‌دانند فرایند فروش کتاب‌ها با ۵۰ درصد تخفیف، چه اثرات بدی در اقتصاد نشر و کسب‌وکار ناشران و کتاب‌فروشان معتبر به‌وجود می‌آورد.

وی با اشاره به اینکه ناشران معتبر، کتاب‌های خود را با تخفیف‌های کم به شبکه‌های توزیع و کتاب‌فروشی‌ها ارائه می‌کنند، توضیح می‌دهد: وقتی کتاب‌فروشی هم همان‌کاری را می‌کند که نمایشگاه‌ها و بساط‌های ۵۰درصد تخفیفی ادامه می‌دهد، حتی آگاه‌سازی مخاطب نیز راه‌حل مناسب و کارسازی نیست؛ چراکه وقتی مخاطب در فضای معتبر کتاب‌فروشی قرار می‌گیرد، از کجا باید بداند که این کتاب‌ها کپی، قاچاق و یا افست هستند.

به گفته کاشی‌چی، خودِ ناشران معتبر به دلیل هزینه بالای تولید کتاب و اهمیت به محتوای انتشاریافته در کتاب‌ها، آثار خود را با تخفیف‌های کم ۱۰درصد به مخاطبان خود ارائه می‌کنند؛ بنابراین عرضه کتاب با درصد تخفیف بالا در کتاب‌فروشی‌ها، نمی‌تواند توجیهی داشته باشد.

بیشتر ۵۰ درصدی‌ها، ترجمه‌اند

با بررسی موارد مختلف، درمی‌یابیم عمده کتاب‌هایی که با تخفیف‌های بالای ۴۰ یا ۵۰ درصدی فروخته می‌شوند، آثار ترجمه‌ای هستند که معمولا با زحمت‌های ناشر اصلی، توانسته‌اند به اندازه چندچاپ هم که شده، نظر مخاطبان را به خود جلب کنند و در ادامه، ناشران دیگری به‌طمع بهره‌مندی از بازار ایجاد شده، به ترجمه مجدد و در بسیاری از موارد، کپی‌برداری متن و بازنشر آن با اعمال تغییرات جزئی اقدام کرده‌اند.

علاوه‌بر این، ورود به بازار کتاب‌های پرفروش خارجی که عمدتا این عنوان‌های رمان، زبان، ادبیات و تاریخ را شامل می‌شوند، مزایای دیگری هم دارد؛ از جمله اینکه ناشر نه حق‌التالیفی برایشان می‌دهد و نه به‌دلیل استفاده از ترجمه‌های دیگر، حق‌ترجمه‌ای می‌پردازد. این مسئله باعث شده تا هزینه اولیه تولید کتاب پایین آمده و حتی هزینه ویراستار و حروف‌چین هم شامل کتاب‌ها نشود. البته فروشندگان کتاب‌‌های تخفیف‌دار، تاکید دارند که کتاب‌ها اصل بوده و با کتاب‌های ارائه‌شده در نمایشگاه‌های خیابانی و مترویی کاملا متفاوت‌اند.

کتاب‌های معتبر تخفیف ندارند!

مسئول کتاب‌فروشی بیدگل نیز درباره فروش کتاب‌های تخفیف‌دار در کتاب‌فروشی‌ها می‌گوید: کتاب‌هایی که با این تخفیف‌های نامعقول به مخاطب ارائه می‌شوند، همگی کپی یا قاچاق‌اند و انتشار و فروش آن‌ها با حقوق مولفان، مترجمان و ناشران‌شان مغایر است؛ چراکه صاحبان واقعی این آثاری، سهمی از فروش ندارند.

البته از نظر او، بخشی از این کتاب‌ها هم متعلق به ناشران پراکنده‌ای است که نتوانسته‌اند کتاب‌هاشان را بفروشند و به همین دلیل، آن‌ها را با تخفیف بالا به برخی از کتاب‌فروشی‌ها واگذار شده.

نقش صنف در مقابله با ناشرنماها

ارائه تخفیف‌های نامتعارف در کتاب‌فروشی‌ها، ضمن اینکه قوانین صنفی را زیر سوال می‌برد، آسیب‌های جبران‌ناپذیری دیگری را نیز به عرصه نشر وارد می‌کند؛ مثلا مشتری‌ها را به تخفیف‌های همیشگی عادت می‌دهد، نظم بین حلقه‌های نشر را ازبین می‌برد و عمدتا به‌دلیل رابطه مستقیم ناشر با کتاب‌فروشان، شبکه توزیع را تضعیف می‌کند. همچنین مهمترین آسیب توسعه این رویه، ایجاد بازاری ظاهرا قانونی برای رواج کتاب‌سازی‌ها و تعدد ناشرنماها است.

مدیر انتشارات گوتنبرگ درباره راهکار‌های مقابله با این آسیب‌ها، عنوان می‌کند:‌ برای مقابله با این اقدام، نقش بازوهای اجرایی اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان بسیار مهم و تاثیرگذار است. این اتحادیه به‌عنوان یک نهاد صنفی این وظیفه را دارد که مقابل این اتفاق بایستد، با ابزار جریمه و پلمب، با این ناشرنماها مقابله کند و نگذارند که این جریان در کتاب‌فروشی‌های معتبر نیز نفوذ کند.

صنعت نشر کتاب این‌روزها، شرایط سختی را پشت‌سر می‌گذارد و عوامل مختلفی همچون فشارهای اقتصادی و کاهش قدرت خرید مشتریان، بازار‌های کتاب را با مشکل مواجه کرده است. حالا در چنین شرایطی، توسعه‌یافتن بازارهای غیرمجاز و رفتارهای ضدصنفی، از نظر کارشناسان و دست‌اندرکاران این حوزه، معضل مضاعفی است که در صورت تداوم، تبعات سنگینی را به‌همراه خواهد داشت.

برچسب:

انتشاراتبازار کتابتخفیف کتابتعرفه کاغذسهمیه کاغذکتاب
نوشته هاي مشابه
سه نمایشنامه در یک جلد؛ روایتی از اطاعت، قدرت و رهایی

سه نمایشنامه در یک جلد؛ روایتی از اطاعت، قدرت و رهایی

معرفی یک نشر

مجازی فراتر از بازتولید

مجازی فراتر از بازتولید

کتاب «سازمان تا سازِمان» توسط نشر سِكويا منتشر شد

کتاب «سازمان تا سازِمان» توسط نشر سِکویا منتشر شد

رونمایی از سری اول مجموعه قصه‌های ماماجی

اجرای طرح «اهدای کتاب، اهدای دانایی» در گتوند

اجرای طرح «اهدای کتاب، اهدای دانایی» در گتوند

حضور نمایندگان ایران در نمایشگاه کتاب دوحه ۲۰۲۲

حضور نمایندگان ایران در نمایشگاه کتاب دوحه ۲۰۲۲

کتاب «روزنامه نگاری آنلاین و رسانه های برخط» به بازار آمد

کتاب «روزنامه نگاری آنلاین و رسانه های برخط» به بازار آمد

مطالب ديگر

رونق مشاغل خانگی در استان فارس ( رونق اقتصادی مردم)
خبر قبلی

رونق مشاغل خانگی در استان فارس ( رونق اقتصادی مردم)

خبر بعدی

شیراز پایتخت کتاب ایران (شبکه دوست داران کتاب شیراز )

خبر بعدی
دی ۱۰, ۱۳۹۸

شیراز پایتخت کتاب ایران (شبکه دوست داران کتاب شیراز )

خبر قبلی
دی ۱۰, ۱۳۹۸

رونق مشاغل خانگی در استان فارس ( رونق اقتصادی مردم)

رونق مشاغل خانگی در استان فارس ( رونق اقتصادی مردم)

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لوگو كار و زندگي
لوگو سكويا
بنر آلفا فایل
بنر میزبان فا

اخبار پر بحث

  • استقبال گسترده از کارزار مخالفت با امتحانات حضوری دانشجویان

  • برگزاری آیین تجلیل از نام آوران باشگاه هندبال فراز بام خائیز و تقدیر از جامعه رسانه ای

  • اطلاعیه های کرونا

  • تغییر جهت رسانه‌ای کرونا از چین به ایران

  • روند صعودی مبتلایان به بیماری کرونا در فارس

آخرین اخبار

  • خدمات فنی و مهندسی مزیت اصلی ایران در بازار تاجیکستان

  • هنر لذت بردن از زندگی

  • آمادگی ایران و اسپانیا در زمینه توسعه همکاری‌های تجاری

  • هفتمین نمایشگاه مجازی کتاب، بین‌المللی نیست/ شرکت دوهزار و ۲۹۶ ناشر در نمایشگاه

  • تشریح ستون‌های اصلی نقشه راه تجاری ایران و پاکستان

  • پیشنهاد افزایش قیمت روغن خوراکی رد شد

  • توسعه صادرات غیرنفتی با محوریت رویدادهای تجاری

  • پرواز جاه طلبی با سرخ و سیاه

  • کد رهگیری چک مخدوش یا گم شد؛ تکلیف چیست؟

  • اعلام جزئیات ترخیص بدون ارز کالای ضروری وارداتی/ ترخیص بدون انتقال ارز با رعایت ضوابط

  • تمرکز صنعت شوینده بر تأمین مواد اولیه / افزایش قیمت نداشتیم

  • پشتیبانی از زنجیره تامین/ توسعه دیپلماسی تجاری راهبرد کلیدی تجارت خارجی

  • محیط‌زیست؛ اخلاقِ فراموش‌شده قرن بیست‌ویکم

  • هشتمین شماره مجله «کار و زندگی» منتشر شد

  • بازگشت به خانه مهربانی/ «مهرورزی» گمشده‌ای در میان هیاهوی جامعه

  • آیا خرس‌های قرمز ولنتاین را پررونق می‌کند!

  •  سریال جدید سعید آقاخانی در آستانه پخش

  • اوراسیا به مثابه نمونه موفق دیپلماسی تجاری/رفع گلوگاه‌های صادرات و واردات با اصلاح سیاست‌های ارزی

  • کالابرگ دهک‌های ۸، ۹ و ۱۰ شارژ شد

  • برگزاری اولین نشست سه‌جانبه وزرای حمل و نقل ایران، ترکیه و ازبکستان در استانبول

  • حذف ارز چند نرخی زمینه‌ساز رونق صادرات و تولید 

  • حضور همراه اول در دوازدهمین نمایشگاه الکامپ و دولت هوشمند مازندران

  • بازگشت هواپیمای «ویکتور» به ناوگان عملیاتی هواپیمایی کاسپین پس از انجام چک سنگین C

  • تصمیمات جزیره‌ای، اقتصاد دستوری و آشفتگی ارزی نفس تولید را تنگ کرد

  • از کارخانه تا خانه/ روایت زنانه‌شدن نیروی کار در هفتمین شماره «کار و زندگی»

  • زنان، تولید و گمرک؛ حلقه پنهان زنجیره ارزش صادرات

  • زنانه‌شدن نیروی کار و آینده تجارت خارجی ایران

  • بازنمایی زنانه‌شدن نیروی کار در رسانه‌ها: تصویر، روایت و تأثیر بر فرهنگ کار

  • زنانه‌شدن نیروی کار: بازتعریف فرهنگ اشتغال و قدرت اجتماعی زنان

  • درخواست امکان خرید سابقه بیمه دانشجویی فارغ‌التحصیلان قدیمی

  • خانه
  • جامعه
  • فرهنگ و هنر
    • سینما، تلویزیون و نمایش خانگی
    • تازه‌های کتاب و مطبوعات
  • اقتصاد
    • نفت و انرژی
  • بین الملل
  • صنایع‌دستی،میراث و گردشگری
  • محیط زیست و کشاورزی
  • ورزش
  • ارتباطات و رسانه
  • چند رسانه ای
    • عکس‌های خبری
    • پیشخوان مطبوعات
  • استانها
    • خوزستان
  • سبک زندگی
  • آرشیو اخبار
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • پیوندها
logo-samandehi
ایتا
بله
سروش
روبيكا
گپ
تلگرام
اینستاگرام
فید

نقل و نشر مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

  • خانه
  • جامعه
  • فرهنگ و هنر
    • سینما، تلویزیون و نمایش خانگی
    • تازه‌های کتاب و مطبوعات
  • اقتصاد
    • نفت و انرژی
  • بین الملل
  • صنایع‌دستی،میراث و گردشگری
  • محیط زیست و کشاورزی
  • ورزش
  • ارتباطات و رسانه
  • چند رسانه ای
    • عکس‌های خبری
    • پیشخوان مطبوعات
  • استانها
    • خوزستان
  • سبک زندگی
  • آرشیو اخبار
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • پیوندها