دولت پزشکیان و ضرورت حفظ سرمایه های اجتماعی
کسانی که انتخاباتهای دهه هشتاد و نود ریاست جمهوری را از نزدیک رصد کرده اند خوب می دانند که شباهتهای بسیار و تفاوتهای بسیار کم اما اثر گذاری با هم دارند.
پویش خبر؛ صادق چراغی* :
وجه اشتراک انتخاباتهای ریاست جمهوری ۸۴،۹۲و ۹۶، ،۴۰۳، ۴۰۰قهر و انفعال و نا امیدی اصلاح طلبان و هوادارانشان در سالهای ۴۰۰،۸۴ و شوق و امید برای تغییر و تلاش برای جلوگیری از مشکلات احتمالی اقتصادی در سالهای ۴۰۳،۹۶،۹۲و جلوگیری از دستیابی رقیب به قدرت بوده است.
درسی که مردم و جریانات اصلاح طلب از انتخابات ۸۴ بود را به درستی یاد گرفتند اما دولت های منتخب یازدهم و دوازدهم و مجلس دهم که مورد حمایت جریان اصلاح طلب و هوادارانش بودند، گویا توجه چندانی به این موضوع نداشتند.
دولت یازدهم از همان ابتدا ستادهای انتخاباتی را در استانها تعطیل نمود، به کاندیدای اصلاح طلبان آقای دکتر عارف و هوادارانش توجهی نکرد، بزرگان و سرمایه های اجتماعی جریان اصلاح طلب را فراموش کرد.
در این شرایط اصلاح طلبان علیرغم حمایت تمام قد خود در دو انتخابات ۹۲و ۹۶از آقای دکتر روحانی در یک غربت خودساخته گرفتار آمدند، دولتی که با کمک آنها به قدرت رسیده بود و سیاستی که بدون مشورت و حضور آنها تدوین و اجرا میشد.
نتیجه آن شد که بجز بازسازی و باز آرایی چند تا از احزاب و تشکل ها در دولت اقای دکتر روحانی اقدامی در راستای تقویت پایگاه مردمی و سیاسی اصلاح طلبان صورت نگرفت.
برجام هم که آخرین امید اصلاح طلبان برای حفظ هواداران در صحنه بود به نتیجه مطلوب نینجامید و شد آن انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم که در غیبت هواداران اصلاحات و احزاب و صاحبنطران این جریان و بی تفاوتی نسبی مردم کاندیدای مورد نظر و معرفی شده از جریان اعتدال با اختلاف بسیار بالایی نتیجه را به رقیب انتخاباتی خود واگذار کرد.
اکنون که هم جریان اصلاح طلب و اعتدال هم احزاب و هواداران به درسهایی که این انتخابات ها بر جای گذاشته اند واقف هستند مسیر برای دولت منتخب چهاردهم روشن تر از پیش است ، آقای دکتر پزشکیان به سرمایه های اجتماعی سیاسی و جریان اصلاح طلب به ویژه مطالبات مردمی همانطور که از ایشان انتظار می رود، توجه دارد و در میان مردم به صداقت و شجاعت و وفای به عهده معروفند و مردم هم بر آن اعتماد نموده و صحه گذاشته اند.
۱-در همین ابتدای راه اقلیتهای قومی، مذهبی را در سیاستگذاری و مدیریت ها مشارکت دهند و از نیروهای توانمند آنها استفاده کنند
۲-توجه به کار کارشناسی که همان شایسته سالاریست همواره باید گرانیگاه و محور تصمیم ها در انتخاب مدیران، وزا و دست اندرکاران دولت باشد.
۳-برای اجرای عدالت و تصدیق شایسته سالاری و ایجاد وحدت ملی از نیروهای توانمند و سالم جریان رقیب به نحو مطلوب استفاده نمایند.
۴-همانطور که در مناظره ها اعلام نمودند دولت ایشان نباید ادامه دولت یازدهم و دوازدهم باشد.
۵-ضمن احترام برای مدیران با تجربه کشور و استفاده از ظرفیتهای آنان به شکلی عمل نشود که دولت چهاردهم را دولت بازنشتگان معرفی کنند،
با امید موفقیت دولت چهاردهم و توسعه و آبادانی کشور
*دکترای سیاستگذاری عمومی